Onze arbeidsvoorwaarden

Plezier in je werk is bij ons een belangrijke en concrete waarde. Je krijgt de ruimte om je werk in te vullen op jouw manier en staat nooit alleen. We staan en gaan voor onze doelen en doen dit met energie en enthousiasme. Daarbij is het mogelijk om hybride te werken en is aandacht voor een gezonde werk- en privébalans bij ons een belangrijke basisvoorwaarde. 

Midden op het Leidse Bio Science Park vind je onze levendige campus. Een stimulerende omgeving waarin ontwikkeling centraal staat, zowel persoonlijk als professioneel. Onze arbeidsvoorwaarden volgen de cao hbo. 
Zo is jouw salaris gekoppeld aan de salarisschaal die past bij jouw functie. Verder kun je rekenen op:

  • 8% vakantiegeld.
  • 8,3% eindejaarsuitkering (dat is dus een extra maand salaris!).
  • Werken in het onderwijs betekent veel vakantiedagen.
  • Een potje voor later bij APB.
  • Korting op je zorgverzekering via onze collectiviteitsregeling bij Zilveren Kruis Achmea en een tegemoetkoming van €25,- op je zorgkosten. Ook als je niet voor de collectiviteitskorting kiest.

Een greep uit onze voorwaarden

Tijd voor jezelf

Werken in het onderwijs betekent veel vakantie, afhankelijk van je rol betekent dit:

1. Docenten en ander lesgevend personeel kennen onderwijsvrije perioden, zoals de kerst-, voorjaars- en zomervakantie. Bij een fulltime dienstverband (à 40 uur) komt dit neer op ruim 10 weken per jaar. 
2. Geef je geen les dan kan je kiezen voor een fulltime werkweek van 36, 38 of 40 uur. Op basis van deze keuze heb je 5 tot 10 weken aan vakantiedagen. En deze zijn in overleg vrij in te zetten. 

Maar dat is het niet alleen. Wij vinden jouw werk-privé balans belangrijk. Ook als je bijvoorbeeld net ouder bent geworden. Daarom krijg je bij ons 100% ouderschapsverlof betaald voor de eerste 9 weken (tot je kind 1 jaar is). De resterende 17 weken betalen we 25% van je salaris uit.  

Duurzame mobiliteit

We vinden het belangrijk ons steentje bij te dragen aan een duurzame maatschappij. Minder files en het terugdringen van milieuvervuiling horen daarbij. Om dat te stimuleren bieden wij onze collega’s een duurzame mobiliteitsregeling. Hogeschool Leiden ligt op 10 minuten lopen van station Leiden Centraal. 

NS Business Card
Woon je minimaal 8 km van onze campus vandaan en werk je minimaal 16 uur, dan ontvang je van ons een NS Business Card. Hiermee kan je gemakkelijk met het openbaar vervoer reizen.

Fietsregeling
Onder de noemer ‘duurzame mobiliteit’ valt natuurlijk ook het gebruik van de fiets. Zeker als je in de buurt van je werk woont, is het heerlijk om de fiets te kunnen pakken. Met onze fietsregeling kun je een (elektrische) fiets aanschaffen of een fiets voor onbepaalde tijd leasen via onze partner Lease-a-Bike.
Ook hebben we op de campus een aantal leenfietsen staan die je als collega gemakkelijk binnen de openingstijden van de Hogeschool kunt pakken voor een ritje tussen de verschillende locaties.

Jezelf blijven ontwikkelen

We bieden ruimte voor jouw bevlogenheid en ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat je de kans krijgt (en pakt) om te blijven leren, zowel persoonlijk als professioneel. We hebben hier een cultuur waarin je fouten mag maken, waarin we leren van elkaar. En dat is omdat we allemaal gemotiveerd zijn om onszelf en ons werk continu te verbeteren. Zo blijven we in beweging. En op die manier houden we de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek hoog.

En dat gaat verder dan het volgen van trainingen en opleidingen. Want voor ons is het ook belangrijk dat jij plezier blijft houden in je werk. Daarom hebben wij naast een opleidingsportaal ook een plek waar we je allerlei inspiratie bieden over vitaliteit, gezondheid en duurzame inzetbaarheid.


Hybride werken

Hybride werken is tegenwoordig vrij normaal. Samen met je leidinggevende en team spreek je af wanneer je thuis of op locatie werkt. Omdat thuiswerken extra kosten kent, zoals energie, water en koffie/thee, krijg je ter compensatie van ons een thuiswerkvergoeding van netto €2,15 per dag dat je thuiswerkt. Daarnaast ontvang je een vergoeding voor het internet gebruik van netto €24,70 per maand.

Jouw nieuwe baan nog niet gezien?

Maak een jobalert aan zodat je altijd op de hoogte bent of neem contact op.