Diversiteit & Inclusie

Als Hogeschool Leiden omarmen we de meerwaarde van diversiteit, we zijn trots op onderlinge verschillen en we zijn ervan overtuigd dat deze verschillen ons sterker maken. Tegelijkertijd blijven we investeren om een werk- en leeromgeving te creëren waar we samen inclusie bevorderen. We zijn meer dan alleen een instituut dat zich richt op kennisoverdracht. We zijn een een moderne onderwijsinstelling en leergemeenschap die studenten vormt. Een plek waar iedereen zichzelf kan zijn, zich thuis voelt en welkom is. Een belangrijke kracht is dat we kleinschalig georganiseerd zijn. Hier ben je geen nummer. Daarmee bedoelen we dat we elkaar kennen en helpen als dat nodig is. 

Onze ambitie: een hogeschool met een inclusieve cultuur

Onze ambitie is om te werken aan een inclusieve cultuur. We willen een plek zijn waar onze collega’s en studenten zich kunnen ontwikkelen en zich daarnaast gelijkwaardig, veilig en gerespecteerd voelen. Onze studenten stappen straks de arbeidsmarkt op en moeten dan ook om kunnen gaan met verschillen. 

Een inclusieve cultuur betekent voor ons een omgeving waarin iedereen het gevoel heeft erbij te horen en waarin ze een bijdrage kunnen leveren. Hiermee maken we één van onze vijf beloften uit ons instellingsplan waar: we leren met en van elkaar en iedereen doet ertoe en iedereen draagt bij. 

"Eerlijke en open gesprekken helpen om (voor)oordelen te verminderen.''​

Debbie Helaha
Coördinator Diversiteit & Inclusie

Hoe maken we dat waar?

Een inclusieve cultuur bereik je alleen met elkaar. Dat begint bij bewustwording en het uitvoeren van concrete acties. Daarom vinden we het belangrijk dat we het gesprek over diversiteit en inclusie blijven voeren. Met elkaar én met studenten. Ook als dat gesprek soms ongemakkelijk is. We streven naar een cultuur waar we elkaar kunnen aanspreken en waar ruimte is om te leren van fouten. Dat vergt geduld, vraagt om inlevingsvermogen en het uitstellen van je oordeel.

Mijlpalen

  • In 2024 hebben we het Paars Manifest ondertekend. 
  • We hebben onze eigen Hogeschool Leiden Pride groep.
  •  Met ons Gender Equality Plan (GEP) werken we aan gelijkheid voor iedereen. 
  • Er is een diversiteitspanel van studenten en medewerkers. 
  • Steeds meer aandacht voor belangrijke gebeurtenissen zoals Keti Koti. 
  • Voor de derde keer op rij een Iftar georganiseerd. 

Heb jij jouw nieuwe baan nog niet gezien?

Maak een jobalert aan en blijf op de hoogte van passende vacatures.