Het verhaal van Miriam

"Het is net een snoepwinkel; er liggen volop kansen om te pakken."

Miriam Shaffer is sinds 2020 procesmanager bij Hogeschool Leiden. Een relatief nieuwe rol met veel kansen. Ze krijgt hier de ruimte om die kansen te pakken en hogeschool en haar collega’s verder te helpen als het gaat om bedrijfsadministratieve processen. Miriam: “Het is net een snoepwinkel; er liggen hier volop kansen. Voorlopig ben ik hier nog niet klaar.”

Ervaring in het onderwijs is niet nodig

“Voordat ik bij Hogeschool Leiden begon, kwam ik uit een totaal andere branche. Ik had geen ervaring met het onderwijs en was dan ook verbaasd dat dat niet als een probleem werd gezien. Sterker nog, ervaring uit een andere branche kan soms zeer waardevol zijn. Juist mijn andere achtergrond in combinatie met mijn ervaring met de procesmanagement tool, maakte dat ik een goede match was. Er werd tegen mij gezegd dat het net een snoepwinkel was en dat ik zelf kon kiezen wat ik wilde gaan doen. En dat voelt nog steeds zo. Onze systemen en applicaties zijn volop in vernieuwing. Dat is hét moment om weer goed naar de processen te kijken, dus voorlopig ben ik nog niet klaar. Die snoepwinkel is nog niet leeg, zeg maar.”

Een kijkje in de keuken

“Mijn focus ligt voornamelijk op de bedrijfsadministratieve processen, de ondersteunende processen die soms wat achterstallig onderhoud hebben gehad. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat deze processen soepel verlopen en de organisatie ondersteunen in haar kernactiviteiten: het onderwijs. Ik wil niet alleen problemen oplossen, maar ook voorkomen dat ze ontstaan. Hierdoor mag ik een kijkje nemen in de keukens van de hogeschool. Dat is niet alleen heel erg leuk, maar zorgt er ook voor dat ik die verbinding met het onderwijs echt ervaar. ”

“Als ik aangeef dat ik me verder wil ontwikkelen of iets anders wil doen, dan wordt er samen naar de mogelijkheden gekeken.”


Er liggen hier volop kansen

“Eigenlijk vind ik dat mijn functie op een gegeven moment overbodig moet zijn. Zodra alle processen in optimale vorm in kaart zijn gebracht, is het aan de teams en verantwoordelijke rollen de taak om dit bij te houden. Dat betekent natuurlijk ook dat mijn werk in deze vorm op een gegeven moment klaar is. Maar er liggen zoveel kansen bij de hogeschool, dat ik niet verwacht hier snel te vertrekken. Want als ik aangeef dat ik me verder wil ontwikkelen of iets anders wil doen, dan wordt er samen naar de mogelijkheden gekeken. Zo heb ik laatst een cursus gevolgd om ook beter te worden in het coachen van mensen. Het is nu een goede aanvulling op mijn werk, maar biedt ook kansen voor mijn stap hierna. En het is fijn dat ik die dan bij Hogeschool Leiden kan zetten.”

Word jij binnenkort mijn nieuwe collega?

Bekijk het overzicht of maak een jobalert aan zodat je altijd op de hoogte bent van actuele vacatures bij Hogeschool Leiden.