Onderzoek

Werken bij Hogeschool Leiden als lector, docent onderzoeker of onderzoeker betekent bruggen slaan. Dankzij onze onderzoekers brengen we onderwijs en praktijk dichterbij elkaar. Er ontstaan nieuwe inzichten binnen de vakgebieden waar wij ons op focussen, die niet alleen de kwaliteit van ons onderwijs continu verbeteren, maar ook impact maken op de maatschappij.

Onderzoek in praktijk brengen

Samen met onze partners doen we onderzoek naar vraagstukken binnen het werkveld en in de maatschappij. We werken aan oplossingen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Zo helpen we bedrijven en instellingen te innoveren. En geven we onze docenten en studenten tegelijkertijd een voorsprong met de meest actuele kennis binnen hun vakgebied. Dát is praktijkgericht onderzoek bij Hogeschool Leiden.

Onderzoekers
158

Lectoren, partners & studenten

Publicaties & producten
225

Binnen onze 5 kenniscentra

Samenwerkingen
57

Met gemeenten, partners & bedrijven

Onze onderzoekthema's

Om onze maatschappelijke impact verder te vergroten, richten we ons op vier inhoudelijke thema’s die nauw aansluiten bij ons huidige aanbod aan onderwijs én de maatschappelijke uitdagingen:

Laat je horen als onderzoeker bij Hogeschool Leiden

Wij vinden het belangrijk dat onderwijs en onderzoek hand in hand gaan. Wat we immers leren met ons onderzoek, kunnen we direct toepassen in het onderwijs. Ook leert het onderwijs ons wat relevante onderwerpen zijn om te onderzoeken. Analisten, onderzoekers, data stewards en lectoren houden zich dagelijks bezig met de verschillende thema’s.  Zo blijven we ons onderwijs continu ontwikkelen en houden we verbinding met de praktijk.

Onze kenniscentra

Onze onderzoek is georganiseerd in kenniscentra. Deze kenniscentra maken onderdeel uit van onze faculteiten. Daarnaast wordt ook praktijkgericht onderzoek verricht binnen de lectoraten en kenniscentra van Hogeschool Leiden. Iedere faculteit heeft een eigen kenniscentrum:


Hiermee is de verbinding tussen onderwijs en onderzoek geborgd. 
Elk kenniscentrum heeft een eigen onderzoeksprogramma met thema’s die relevant zijn voor de beroepspraktijk. Op deze manier kunnen we ook multidisciplinaire onderwerpen oppakken. We werken intensief samen over de grenzen van opleidingen en disciplines heen. Hiermee vergroten we de kennisontwikkeling binnen en buiten Hogeschool Leiden.

Jouw nieuwe baan nog niet gezien?

Maak een jobalert aan zodat je altijd op de hoogte bent of neem contact op.