Het verhaal van Naïm

Over werken bij Hogeschool Leiden

Naïm Asbaâ werkt als opleidingsmanager bij Hogeschool Leiden, waar hij verantwoordelijk is voor de opleiding Human Resource Management. Na ruim 13 jaar als docent en teamleider was hij klaar voor de volgende stap. Bij Hogeschool Leiden kwam deze stap samen met praktijkgericht onderwijs. Iets waar hij bewust naar op zoek was. Naïm: “Ik vind het belangrijk dat het onderwijs de link legt met de maatschappij, want pas dan leer je echt.” 

Overstap naar kleinschalig onderwijs

“Inmiddels zit ik alweer sinds 2011 in het onderwijs en heb ik veel veranderingen zien plaatsvinden. Voor mij is het belangrijk dat we dichter bij de maatschappij komen te staan en ons meer bezighouden met de maatschappelijke vraagstukken. Niet alleen met kennisoverdracht, maar ook met vragen als ‘wie ben je als persoon?’ en ‘wat is jouw rol in de maatschappij?’. Hogeschool Leiden staat hier echt voor. Daarnaast zetten we in op kleinschaligheid, waardoor wij de student kennen en andersom. De verbinding met elkaar en de studenten is voor ons onderwijs heel belangrijk. Die combinatie van kleinschaligheid en praktijkgerichtheid waren voor mij redenen om te kiezen voor Hogeschool Leiden. Dat ik ook een stap in mijn ontwikkeling kon maken door als opleidingsmanager aan de slag te gaan, maakte dit een goede match.”

Hogeschool Leiden voelt als een warm bad

“Nu ik ruim een jaar bij Hogeschool Leiden werk, voelt het nog steeds dat ik de juiste stap heb gezet. Zeker aan het begin was het wat puzzelen, want ik werkte nog een paar dagen per week bij mijn vorige werkgever. Mijn collega’s en leidinggevende bij Hogeschool Leiden gingen hier heel flexibel mee om. Samen keken we naar waar de prioriteiten lagen en waar ik me op moest focussen. Dit heeft mij erg goed geholpen en het voelde meteen als een warm bad. En nog steeds. Ik heb ontzettend leuke collega’s. Iedereen is betrokken en we zijn nieuwsgierig naar elkaar en onze studenten. Je voelt je echt gezien en gehoord. Gelukkig maar, want dat proberen we ook onze studenten mee te geven.”

De combinatie kleinschaligheid en praktijkgerichtheid waren voor mij redenen om te kiezen voor Hogeschool Leiden. Dat ik ook een stap in mijn ontwikkeling kon maken, maakte dit een goede match.”


Lesgeven leer je hier

“Veel van mijn collega’s komen uit het bedrijfsleven. Juist die praktijkervaring helpt de verbinding leggen met de maatschappelijke vraagstukken die vandaag de dag spelen. Dit maakt dat lesgeven bij Hogeschool Leiden om meer vraagt dan alleen het overdragen van lesstof. Het gaat om het kunnen maken van verbinding met de studenten. Hen helpen in het leerproces en het creëren van een onderzoekende houding. Ze motiveren echt nieuwsgierig zijn. Dat vraagt om een andere kijk op onderwijs. Daarom zeg ik ook ‘lesgeven leer je hier.’ En je blijft leren. Want de maatschappij, het onderwijs, de student; we veranderen allemaal. En dat maakt het onderwijs zo leuk. Het is ontzettend dynamisch en daarom ben je nooit uitgeleerd.”

Samen werken aan een toekomst

“Ik ben heel waardegedreven en verwacht dat ook van mijn werkgever. De stap naar Hogeschool Leiden voelde voor mij als de juiste, omdat ze echt ergens voor staan. We hebben een goed doordacht instellingsplan waar we met z’n allen aan werken om de ambitie waar te maken. Met duidelijke kernwaarden en beloftes. Hogeschool Leiden staat echt ergens voor en dat zie je terug in de manier van werken. Samen werken we aan een toekomst voor de volgende generatie. We leren van en mét elkaar. Docenten, studenten, onderzoekers én de maatschappij. Ik ben blij dat ik daar onderdeel van uitmaak.”

Word jij binnenkort mijn nieuwe collega?

Bekijk het overzicht of maak een jobalert aan zodat je altijd op de hoogte bent van actuele vacatures bij Hogeschool Leiden.