Het verhaal van Miranda

die de kans kreeg om haar talenten goed in te zetten bij Hogeschool Leiden.

Miranda werkt al 25 jaar binnen HR. Na verschillende managementfuncties te hebben vervuld, koos ze er bewust voor om een andere rol te gaan vervullen. Als HR-adviseur bij Hogeschool Leiden kreeg ze de kans haar talenten goed in te zetten én meer tijd over te houden voor privé. Miranda: “Ik wilde iets wat meer maatschappelijke betrokkenheid had, dus het onderwijs paste daarin goed. Dat ik ook nog eens op de fiets naar mijn werk kan, maakt het helemaal een goede match.”

Bewust een andere rol

“Veel mensen uit mijn omgeving hadden vragen toen ik bewust de keuze maakte een andere rol te vervullen. Het lijkt logischer om verticaal te groeien, maar voor mij voelde het beter om geen management rol meer te bekleden. Ik wil mijn talenten inzetten en doen waar ik goed in ben. Een rol als HR adviseur past daar ook goed bij. Dus toen ik een vacature bij Hogeschool Leiden tegenkwam, voelde dat als een kans die ik moest grijpen. Ik heb wel eerst even gebeld, want ik vroeg mij af of ik ervaring in het onderwijs nodig had. Dat was gelukkig niet zo. Tijdens mijn sollicitatiegesprek voelde ik echt dat ze naar mij luisterden.”

Je eigen winkel runnen

“We kijken samen met het team en de andere HR-gerelateerde functies waar we met HR naartoe willen en welke thema’s de focus krijgen. Vanuit daar en de wensen vanuit Hogeschool Leiden stellen we ons HR-jaarplan op. Vervolgens ben je als HR-adviseur verantwoordelijk voor een of meerdere faculteit(en) of diensten. Het leuke aan een HR adviesrol bij de hogeschool is dat je er dus je eigen winkel runt. Het is een generalistische functie waardoor je op veel verschillende HR gebieden werkzaam bent. Of het nou gaat om gesprekken met medewerkers over hun vitaliteit, het voeren van sollicitatiegesprekken of in gesprek gaan met het managementteam over de strategisch ontwikkeling van je faculteit of dienst. Het is dus nooit saai.”

Leren van elkaar

“Omdat Hogeschool Leiden kleinschalig is georganiseerd, zijn er veel mogelijkheden en kansen. We werken, zeker vanuit HR, veel projectmatig. Dus naast onze gewone taken, kan je ook werken aan een project. Dit kan zijn met HR collega’s, maar ook met collega’s vanuit de gehele organisatie. Dat maakt dat we echt die verbinding houden en van elkaar kunnen leren. Dit vind ik heel fijn. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik ook echt die maatschappelijke betrokkenheid heb. Ook al sta ik niet voor de klas de nieuwe generatie op te leiden, je bent toch betrokken bij het onderwijs, onderzoek en de impact die we maken als hogeschool.”

“Dat is ook het leuke aan werken voor Hogeschool Leiden: als je aangeeft welke stap je wil maken, dan wordt er samen gekeken naar wat er mogelijk is.”


Ruimte voor ontwikkeling

“Inmiddels ben ik na drie jaar van rol gewisseld en ben ik nu HR-programmamanager. Waar ik meer op beleidsmatig vlak werk voor alle faculteiten en diensten van Hogeschool Leiden. Zo hou ik mij bijvoorbeeld bezig met onze nieuwe arbeidsmarktstrategie en zijn we bezig met HR-beleid en onderzoek. Dat is ook het leuke aan werken voor de hogeschool: als je aangeeft welke stap je wil maken, dan wordt er samen gekeken naar wat er mogelijk is. Je wordt alleen niet aan het handje meegenomen. We stimuleren en motiveren onze collega’s om zelf initiatief te tonen. Persoonlijk leiderschap noemen we dat. Naar goede ideeën wordt altijd geluisterd en je krijgt dan ook de ruimte om die uit te voeren. Dat merkte ik ook toen we samen met een aantal collega’s het inwerktraject ‘vliegende start’ voor docenten hebben opgezet. ‘Yes’, dacht ik toen. ‘Dat hebben we gefikst!’.”

Word jij binnenkort mijn nieuwe collega?

Bekijk het overzicht of maak een jobalert aan zodat je altijd op de hoogte bent van actuele vacatures bij Hogeschool Leiden.